Ingrediënten van Rechtstreex
200 gr. rode of witte kool
400 gr. quinoa
1 komkommer
bosje radijs
1 hummus
200 gr. rode of witte kool
400 gr. quinoa
1 komkommer
bosje radijs
1 hummus
Ingrediënten uit jouw keuken
2 el. verse kruiden
2 el. verse kruiden
3 el. citroensap
1 el. ras el hanout
2 el. extra vierge olijfolie
voor het zoetzuur
200 ml. witte wijn azijn
1 el. ras el hanout
2 el. extra vierge olijfolie
voor het zoetzuur
200 ml. witte wijn azijn
200 ml. water
100 gr. suiker
zout en peper
En aan de slag!
-
Verwarm de ingrediënten voor het zuur in een ruime pan tot de suiker is opgelost. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes en schep door het zuur. Laat 10 minuten koken. Schep dan over in een kom en laat nog eens 10 minuten trekken. Schep af en toe om.
-
Kook intussen de quinoa in ruim water met een snuf zout in 10 min gaar. Giet af, spoel af en zet apart.
-
Snijd de komkommer in plakjes.
-
Was de radijs en snijd in kwarten.
-
Meng voor de dressing de hummus, het citroensap, de ras el hanout en 2 el. olie. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
Schep de quinoa in een kom en rangschik de groenten erop, giet de dressing erover. Garneer met de kruiden.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!