PRODUCT FILTER

Quinoa bowl

Quinoa bowl

Het leuke van dit gerecht is dat je er alles in kunt verwerken, restjes groente, fruit, tofu of vlees. Creëer je eigen speciale bowl ;-)

Aantal personen
2 personen 

Bereiden 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
1/4 rode kool (of 1/2 bij een kleine kool)
200gr quinoa
1/2 komkommer
bosje radijs 
1/2 bakje kikkererwt spread

Ingrediënten uit jouw keuken
wat verse kruiden en/of slablaadjes 
1 eetlepel ras el hanout
2 eetlepels goede olie
zout en peper
zuur voor rode kool: 200ml witte wijn azijn, 100ml water, 2 eetlepels poedersuiker, zout en peper


En aan de slag!  
• Meng de ingrediënten voor het zuur. Snij de rode kool in zo dun mogelijke reepjes en schep door het zuur. Laat trekken en schep af en toe om.
• Kook de quinoa in ruim water met een snuf zout in 10 min gaar. Giet af, spoel af en zet apart.
• Snij de komkommer in plakjes.
• Was de radijs en snij in kwarten.
• Meng voor de dressing het halve bakje kikkererwtspread, het citroensap, de ras el hanout en olie, breng verder op smaak met peper en zout.
• Neem een diep bord of kom, schep de quinoa in het midden en leg de ingrediënten er bovenop. Garneer met de blaadjes sla en kruiden en serveer met de dressing. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief