• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Quinoa bowl

    Quinoa bowl

    Het leuke van dit gerecht is dat je er alles in kunt verwerken, restjes groente, fruit, tofu of vlees. Creëer je eigen speciale bowl!

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    20 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex
    1/4 tot 1/2 rode (spits)kool, afhankelijk van het formaat
    200 gr. quinoa
    1/2 komkommer
    bosje radijs 
    1/2 bakje kikkererwt spread

    Ingrediënten uit jouw keuken
    wat verse kruiden en/of slablaadjes 
    1 eetlepel ras el hanout
    2 eetlepels goede olie
    zout en peper
    zuur voor de kool: 200ml witte wijn azijn, 100ml water, 2 eetlepels poedersuiker, zout en peper

    En aan de slag!  
    • Meng de ingrediënten voor het zuur. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes en schep door het zuur. Laat trekken en schep af en toe om.
    • Kook de quinoa in ruim water met een snuf zout in 10 min gaar. Giet af, spoel af en zet apart.
    • Snij de komkommer in plakjes.
    • Was de radijs en snijd in kwarten.
    • Meng voor de dressing het halve bakje kikkererwtspread, het citroensap, de ras el hanout en olie. Breng verder op smaak met peper en zout.
    • Neem een diep bord of kom. Schep de quinoa in het midden en leg de ingrediënten er bovenop. Garneer met de blaadjes sla en kruiden en serveer met de dressing. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief