• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Rechtstreex vrijheidssoep

    Rechtstreex vrijheidssoep

    Vrijheidssoep naar het recept van Yvette van Boven, maar dan op de Rechtstreex manier. Super lokaal!

    Aantal personen
    2-4 personen 

    Bereiden 
    35 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    125 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd
    300 gr. bloemkool, in stukken gesneden
    250 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
    100 gr. spinazie, gewassen
    1/4 bos (blad)peterselie, gewassen en fijn gehakt, de stelen en het blad apart
    1 klein brood

    Ingrediënten uit jouw keuken  
    2 tenen knoflook, fijngehakt
    1 ui, gesnipperd
    1 el. kerriepoeder of vadouvan
    750 ml. groentebouillon
    olijfolie
    gemalen peper en zout

    Aan de slag!  
    • Maak couscous van de bloemkool door steeds een kleine hoeveelheid in stukken gesneden bloemkool in de keukenmachine te pulseren tot er korrels ontstaan. 
    • Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook aan, samen met de kerrie. Doe de aardappel, bloemkool en peterseliestelen erbij en bak even 2 min. mee. Voeg dan de bouillon toe en laat ±20 min koken zonder deksel op de pan. Plet de aardappels met een spatel zodat de soep bindt en er een dikke soep ontstaat.
    • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bak de helft van het brood af zoals op de verpakking staat. Snijd de andere helft in kleine stukjes en meng er ± 4 el. olijfolie en peper en zout door. Leg de croutons op een met-bakpapier-beklede bakplaat en bak in 10-15 min. bruin en knapperig. Schep af en toe om.
    • Check of de soep op smaak is en roer de spinazie erdoor.
    • Verdeel de soep over 2 diepe kommen, doe de croutons erbij, leg de tomaatjes erop en bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Serveer met het afgebakken brood.

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

    Tip: Heb je croutons over? In een luchtdichte bak blijven ze wel 2 weken goed!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Rechtstreex vrijheidssoep

    € 11.13
    2p
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief