PRODUCT FILTER

Roerbak paksoi en gehakt

Roerbak paksoi en gehakt

Aantal personen
2 personen

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 paksoi
± 250 gr rundergehakt
500 gr krieltjes, gewassen en door de helft
1/2 bakje (kastanje)champignons in plakjes

Ingrediënten uit jouw keuken
zonnebloemolie 
geroosterde sesamzaadjes (rooster ze in 2 min in een droge koekepan, blijf erbij en schep de zaadjes steeds om)
3 el zoete sojasaus
1 ui
2 tenen knoflook
optioneel: rode peper (vers of gedroogd) 
peper en zout (liefst uit de molen) 

En aan de slag!  
• Kook de krieltjes in zout water in 15-20 min. gaar.
• Snijd de paksoi in reepjes, de stelen wat fijner dan het blad. Houd eventueel een groot blad apart voor de opmaak van het gerecht.
• Neem een pan met een scheutje olie en bak hierin de champignons bruin. Voeg dan de paksoi en eventueel het pepertje toe en roerbak een paar minuten. Haal uit de pan en zet even apart.   
• Neem dezelfde pan met een scheutje olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Doe het gehakt erbij en bak al roerend tot het gaar is. Voeg aan het einde de sojasaus toe. Meng nu met de paksoi en de champignons en breng verder op smaak met peper en zout.  
• Giet de krieltjes af, doe er een klein scheutje (sesam)olie bij en hussel de sesamzaadjes erdoor.
• Leg op elk bord een paksoi-blad en schep daar de roerbak op. Serveer met de sesamkrieltjes.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief