• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Roerbak postelein en tempeh

    Roerbak postelein en tempeh

    Lekker met elke bladgroente! Het kan voorkomen dat we de postelein vervangen voor een andere bladgroente die in het seizoen is.

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden
    25 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    300-500 gr. krieltjes of andere biologische aardappelen, gewassen
    1 bosje postelein (of andere bladgroente) 
    250 gr. kastanjechampignons in kwarten
    1 stuk tempeh 

    Ingrediënten uit jouw keuken
    2 tenen knoflook, gehakt
    1 ui in reepjes
    1 el. sambal (probeer Mr. Sumo sambal eens)
    3 el. sojasaus
    olie om te verhitten (zoals zonnebloemolie)
    peper en zout (liefst uit de molen)

    En aan de slag!  
    • Neem het bosje postelein en laat het elastiek erom. Snijd een klein stukje van de onderkant af en gooi dat weg. Snijd het blad eraf en snijd de overgebleven stelen in kleine stukjes. Was het blad en de stelen gescheiden van elkaar. Laat beide uitlekken en zet apart. 
    • Snijd de krieltjes doormidden en kook in 20 min. beetgaar. Giet af en zet apart.
    • Neem de tempeh en snijd deze in de lengte door en dan overdwars. Snijd daarna in dunne reepjes, zodat je een soort spekjes krijgt.
    • Neem een wok met een ruime hoeveelheid olie en bak hierin de tempeh in 6-8 min. bruin. Zet apart.
    • Meng de sojasaus, knoflook en sambal. Schep hier de ui en de gebakken tempeh doorheen en laat ongeveer 15 min. marineren. Schep tussendoor nog eens om.
    • Neem dezelfde wok en wat olie en bak hierin de champignons bruin. Doe de tempeh erbij en wok 3 min. mee. Voeg de krieltjes en de gesneden postelein steeltjes toe en wok nog eens 5 min. Het blad van de postelein schep je op het allerlaatst door het gerecht, dan blijft ie lekker fris. Breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel de roerbak over 2 borden en bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes. 

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief