• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Roerbak witlof met bataatpuree

    Roerbak witlof met bataatpuree 

    Dit gerecht heeft alle smaken: een bittertje van de witlof, zoetje van de bataat en het aardse van de oesterzwam!

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 
    30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. zoete aardappel, geschild en in stukjes
    300 gr. witlof, de stronk verwijderd en in de lengte door vieren gesneden
    150 gr. oesterzammen, grof gescheurd
    1 bakje cress

    Ingrediënten uit jouw keuken
    2 tenen knoflook in dunne plakjes 
    2 el. (verse) tijm
    1 (rode) ui
    klein handje pecannoten of walnoten
    goede olijfolie
    peper en zout (liefst uit de molen)

    En aan de slag!  
    • Kook de zoete aardappel in 15-20 min. gaar. Voeg peper, zout en een scheut goede olijfolie toe en pureer met de staafmixer. 
    • Neem een bakpan met een scheutje olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de oesterzwammen toe en bak mee tot ze mooi bruin zijn. Haal uit de pan en zet even apart.
    • Verwarm opnieuw een scheutje olie in (dezelfde) pan en bak nu al roerend de witlof in 8 min. rondom bruin. De witlof is dan nog knapperig. Voeg in de laatste minuten de tijm en de oesterzwammen toe en breng op smaak met peper en zout. 
    • Mocht de puree te ver zijn afgekoeld, warm deze opnieuw op. 
    • Schep de puree op de borden en schik de roerbakmix erover. Maak af met de cress en de nootjes.

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

    NB: Je houdt wat ingrediënten over! Maak meer en vries in, of verwerk op een ander moment.

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief