• NIEUW
  • Romige aspergesoep
    10-06-2021

    Romige aspergesoep

     

    6 personen
    bereiden 20 minuten
    koken 30 minuten
       

     

    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 kg. (soep)asperges
    4 eieren
    200 ml. slagroom

    Ingrediënten uit jouw keuken
    70 gr. roomboter
    1,5 ltr. kruiden- of kippenboullion
    50 gr. bloem
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Schil de asperges en snijd 3-4 cm van de onderkant af. Snijd de geschilde asperges in kleine stukken.
    • Was de schillen en de onderkanten en zet deze samen met de bouillon op het vuur. Laat minimaal 20 min. pruttelen.
    • Was de eieren goed en kook ze gewoon in de pan bouillon mee. Ongeveer 8 min. tot ze hard zijn.
    • Schep de eieren eruit en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren en prak fijn.
    • Zeef nu de schillen uit de bouillon en vang het vocht op. De schillen kun je nu wegdoen.
    • Zet de bouillon weer op het vuur en voeg de aspergestukjes toe, kook 10-15 minuten.
    • Smelt in een andere pan de boter en voeg de bloem toe. Roer met een garde goed door en laat de roux 4 min. zachtjes aanfruiten terwijl je blijft roeren.
    • Schep vervolgens 2 soeplepels van de bouillon uit de soeppan bij de roux en blijf goed mixen met de garde, zodat ie helemaal glad is zonder klontjes.
    • Herhaal deze stap tot alle bouillon nagenoeg op is en je een mooie gebonden soep hebt.
    • Roer dan de room erheen en voeg ook het restant bouillon met aspergestukken toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
    • Garneer met kruiden en serveer met getoaste brood.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.