• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Romige aspergesoep

    Romige aspergesoep

    Deze klassieke soep is fluweelzacht en streelt je tong.

    Aantal personen
    4 personen (ruim 1,5 liter soep)

    Bereiden 
    60 minuten

    Ingrediënten Rechtstreex 
    500 gr. soepasperges of buitenbeentjes
    75 gr. roomboter
    250 ml. volle melk
    2-4 eieren
    1/2 brood
    tuinkers of peterselie

    Ingrediënten uit jouw keuken
    1,2 ltr. boullion
    50 gr. bloem
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Was de asperges. De soepasperges(stukken) bestaan alleen uit de bovenkanten, dus daar hoef je geen stukje af te snijden of te schillen. Bij hele asperges snijd je een klein stukje van de onderkant af en schil je 1/4 vanaf de onderkant. Het luistert niet zo nauw als bij een gewone bereiding, omdat je de soep nog glad mixt. Snijd de asperges dan in kleine stukken maar houd een paar koppen apart.
    • Doe alle asperges samen met de boullion in een pan en breng aan de kook. Haal na 15 min. de koppen eruit en houd apart. Kook de asperges op zacht vuur minimaal 30 min. Hoe langer de soep trekt, hoe meer smaak dus als je tijd hebt is dat de moeite waard.  
    • Was de eieren goed en kook deze de laatste 7 min. mee zodat ze hard zijn. Laat schrikken, pel ze en prak ze dan fijn. 
    • Maak een bechamel terwijl de soep aan het trekken is. Smelt op zacht vuur de boter en voeg al roerend met een garde de bloem toe. Blijf roeren en bak op laag vuur minimaal 5 min. aan. Doe de melk erbij terwijl je stevig blijft roeren met de garde. Er ontstaat nu een dikke saus waarmee je de soep straks kunt binden. De melk maakt de soep extra romig.
    • Haal de pan asperges van het vuur en mix de soep zo glad mogelijk. Voeg eerst 2 soeplepels soep aan de bechamel toe, mix dit glad. Voeg dat mengsel dan weer door de soep en mix nog een keer. Op deze manier ontstaan er geen klontjes. 
    • Snijd plakken van het onafgebakken brood en grill of toast tot ze bruin zijn.
    • Vul 2 soepkommen en garneer met de geprakte ei, de aspergekoppen en wat tuinkers of kruiden. Eet er het getoaste brood bij.


    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief