Ingrediënten Rechtstreex
1 kg. (soep)asperges
4 eieren
200 ml. slagroom
Ingrediënten uit jouw keuken
70 gr. roomboter
1 kg. (soep)asperges
4 eieren
200 ml. slagroom
Ingrediënten uit jouw keuken
70 gr. roomboter
1,5 ltr. kruiden- of kippenboullion
50 gr. bloem
gemalen peper en zout
En aan de slag!
50 gr. bloem
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Schil de asperges en snijd 3-4 cm van de onderkant af. Snijd de geschilde asperges in kleine stukken.
-
Was de schillen en de onderkanten en zet deze samen met de bouillon op het vuur. Laat minimaal 20 min. pruttelen.
-
Was de eieren goed en kook ze gewoon in de pan bouillon mee. Ongeveer 8 min. tot ze hard zijn.
-
Schep de eieren eruit en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren en prak fijn.
-
Zeef nu de schillen uit de bouillon en vang het vocht op. De schillen kun je nu wegdoen.
-
Zet de bouillon weer op het vuur en voeg de aspergestukjes toe, kook 10-15 minuten.
-
Smelt in een andere pan de boter en voeg de bloem toe. Roer met een garde goed door en laat de roux 4 min. zachtjes aanfruiten terwijl je blijft roeren.
-
Schep vervolgens 2 soeplepels van de bouillon uit de soeppan bij de roux en blijf goed mixen met de garde, zodat ie helemaal glad is zonder klontjes.
-
Herhaal deze stap tot alle bouillon nagenoeg op is en je een mooie gebonden soep hebt.
-
Roer dan de room erheen en voeg ook het restant bouillon met aspergestukken toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
Garneer met kruiden en serveer met getoaste brood.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!