Ingrediënten uit jouw keuken
1 courgette
100 gr. landkraal
200 gr. geitenkaas
Ingrediënten van jou
1 citroen
1 courgette
100 gr. landkraal
200 gr. geitenkaas
Ingrediënten van jou
1 citroen
100 gr. yoghurt
50 gr. pompoenpitten
100 ml. extra vierge olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
En aan de slag!
-
Snijd de courgette in de lengte door, schraap de kern er met een lepel uit en snijd dan in speelse stukjes.
-
Meng een snuf zout door de courgette en laat staan tot de rest klaar is.
-
Rasp de zest van de helft van de citroen. Snijd de citroen door en pers de helft van het sap uit.
-
Was de landkraal en snijd één keer door. Doe 1/3 landkraal in een mengbeker samen met de pompoenpitten, citroenzest, citroensap en 100 ml. olijfolie. Mix tot een pesto.
-
Meng de pesto door de courgette en schep de rest van de landkraal erdoor. Breng verder op smaak met peper.
-
Snijd de kaas in blokjes en doe samen met de yoghurt in een mengbeker. Mix tot een gladde creme, breng op smaak met peper, zout is niet nodig.
-
Maak de borden op, eerst de geitenkaascreme en schep dan de courgette en landkraal erover. Garneer met wat pompoenpitjes.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!