• NIEUW
  • Salade landkraal, courgette en geitenkaascreme
    09-05-2023

    Salade landkraal, courgette en geitenkaascreme

     
    2-3 personen
    bereiden 30 minuten
       
       
    Ingrediënten uit jouw keuken   
    1 courgette
    100 gr. landkraal
    200 gr. geitenkaas

    Ingrediënten van jou
    1 citroen
    100 gr. yoghurt
    50 gr. pompoenpitten
    100 ml. extra vierge olijfolie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Snijd de courgette in de lengte door, schraap de kern er met een lepel uit en snijd dan in speelse stukjes. 
    • Meng een snuf zout door de courgette en laat staan tot de rest klaar is.
    • Rasp de zest van de helft van de citroen. Snijd de citroen door en pers de helft van het sap uit.
    • Was de landkraal en snijd één keer door. Doe 1/3 landkraal in een mengbeker samen met de pompoenpitten, citroenzest, citroensap en 100 ml. olijfolie. Mix tot een pesto.
    • Meng de pesto door de courgette en schep de rest van de landkraal erdoor. Breng verder op smaak met peper.
    • Snijd de kaas in blokjes en doe samen met de yoghurt in een mengbeker. Mix tot een gladde creme, breng op smaak met peper, zout is niet nodig.
    • Maak de borden op, eerst de geitenkaascreme en schep dan de courgette en landkraal erover. Garneer met wat pompoenpitjes.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL