Benodigheden: met bakpapier beklede bakplaat
500 gr. pompoen
1 zakje postelein
Ingrediënten uit jouw keuken
olijfolie
2 el. balsamico azijn
1 el. honing
1 tl. mosterd
50 gr. pecannoten
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Bij een gewone oranje pompoen is schillen niet perse nodig, maar wel even de harde stukjes eraf snijden.Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in parten.
-
Leg de pompoen op de bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster 20 min. in de oven.
-
Was intussen de winterpostelein en laat uitlekken.
-
Maak de dressing. Klop 2 el. balsamicoazijn, 1 tl. mosterd en 1 el. honing tot een glad mengsel. Klop er dan 4 el. olijfolie door.
-
Rooster de peccannoten 2 min. in een droge pan.
-
Hussel de dressing door de winterpostelein.
-
Garneer met de geroosterde pecannoten.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!