• NIEUW
  • Salade postelein en pompoen
    13-02-2024

    Salade postelein en pompoen

     

    2 personen

    bereiden 15 minuten
    roosteren 20 minuten
       
    Benodigheden: met bakpapier beklede bakplaat                              
     
    Ingrediënten van Rechtstreex
    500 gr. pompoen
    1 zakje postelein
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    olijfolie
    2 el. balsamico azijn
    1 el. honing
    1 tl. mosterd
    50 gr. pecannoten
    gemalen peper en zout

    En aan de slag! 
    • Verwarm de oven op 200 graden.
    • Bij een gewone oranje pompoen is schillen niet perse nodig, maar wel even de harde stukjes eraf snijden.
      Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in parten.
    • Leg de pompoen op de bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster 20 min. in de oven.
    • Was intussen de winterpostelein en laat uitlekken.
    • Maak de dressing. Klop 2 el. balsamicoazijn, 1 tl. mosterd en 1 el. honing tot een glad mengsel. Klop er dan 4 el. olijfolie door.
    • Rooster de peccannoten 2 min. in een droge pan.
    • Hussel de dressing door de winterpostelein.
    • Garneer met de geroosterde pecannoten.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.