Ingrediënten van Rechtstreex
1 tomatobase
1 kg zoete aardappel
4-6 eieren
1 brood
Ingrediënten uit jouw keukenkastje
1 el. gerookte paprika
1 el. komijn
1 tl. chilli
2 tenen knoflook
1 ui
olijfolie
En aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine stukjes. Verdeel over een bakplaat met de komijn, gerookte paprika, chili en wat olie en rooster 20 min.
-
Bak het brood af.
-
Hak de knoflook en ui en fruit in een stoofpan. Voeg de tomatobase toe, breng tot het kookpunt en zet het vuur dan zacht. Laat 15 min. stoven met de deksel op de pan.
-
Voeg een kwart van de zoete aardappelen en 150 ml. water toe aan de tomatensaus en pureer met een staafmixer.
-
Doe de rest van de zoete aardappel erbij. Maak 4-6 holletjes in de saus en breek in elk holletje een ei. Doe de deksel op de pan en laat ±10 min. stoven tot het eiwit gestold is en de dooiers nog vloeibaar zijn.
-
Garneer eventueel met een plukje tuinkers of peterselie. Eet met het brood.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!