• NIEUW
  • Snelle pasta met andijvie en spekjes
    17-06-2020

    Snelle pasta andijvie en spekjes

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 20 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    250 gr. speltpasta
    ±300 andijvie of bindsla
    ± 150 gr. spekjes
    100 gr .sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten

    Ingrediënten van jou  
    een scheutje room, creme fraiche of melk
    zout en peper(liefst uit de molen)
    2 eetlepels olijfolie 
    basisdressing: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel mosterd, peper, zout


    En aan de slag!  
    • Breng water aan de kook en kook de pasta in 4-5 min beetgaar, spoel af en zet apart.
    • Snij de andijvie in dunne reepjes.
    • Bak de spekjes zonder olie in de pan tot ze bruin zijn. Giet overtollig vet af. Voeg de room of creme fraiche toe en laat 2 min warm worden
    • Schep als laatste de andijvie en de pasta erdoor. Laat de andijvie zo rauw mogelijk, maar alles moet natuurlijk wel warm zijn. 
    • Maak de dressing en meng met de sla.
    • Schep de pasta op het bord en serveer met de salade.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL