Aantal personen
2 personen
Bereiden 20 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
250 gr. speltpasta
±300 andijvie of bindsla
± 150 gr. spekjes
100 gr .sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten
Ingrediënten van jou
een scheutje room, creme fraiche of melk
zout en peper(liefst uit de molen)
2 eetlepels olijfolie
basisdressing: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel mosterd, peper, zout
En aan de slag!
• Breng water aan de kook en kook de pasta in 4-5 min beetgaar, spoel af en zet apart.
• Snij de andijvie in dunne reepjes.
• Bak de spekjes zonder olie in de pan tot ze bruin zijn. Giet overtollig vet af. Voeg de room of creme fraiche toe en laat 2 min warm worden
• Schep als laatste de andijvie en de pasta erdoor. Laat de andijvie zo rauw mogelijk, maar alles moet natuurlijk wel warm zijn.
• Maak de dressing en meng met de sla.
• Schep de pasta op het bord en serveer met de salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!