Aantal personen
2-4 personen
Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
400 gr pompoen
200 gr bloem
100 ml melk
2 eieren
Ingrediënten uit jouw keuken
2 el suiker
1 el bakpoeder
1 el olie
snufje zout
specerijen: 1 tl steranijs, 1 tl kaneel, snufje kruidnagel (heb je dit niet in huis, alleen kaneel kan ook)
voor erop: yoghurt, jam, honing, stroop naar smaak
En aan de slag!
• Schil de pompoen en snijd in stukjes. Kook de pompoen in een klein laagje water in ongeveer 15 min gaar. Check met een vork of het gaar is, kook niet te lang door. Als de stukjes pompoen gaar zijn, laat je ze goed uitlekken! Schep over in een plat bakje en zet in de koelkast, dan koelt ie het snelst terug.
• Weeg intussen alle droge ingrediënten af en meng ze door elkaar.
• Neem een hoge mixbeker en doe de afgekoelde (lauwe) pompoen, het ei en de olie erbij. Mix met een mixer tot een glad mengsel.
• Voeg daarna de droge en natte ingrediënten samen en meng met een garde tot een dik beslag. Als het beslag te dun is, voeg dan wat extra bloem toe. Het beslag moet lijken of dat van Amerikaanse pannenkoekjes, dus lekker dik.
• Verhit wat olie in de pan en bak de pannenkoekjes goudbruin op middelhoog vuur.
• Serveer met yoghurt, jam, vers fruit, honing, stroop of een combinatie daarvan.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!