• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Stamppot spruitjes

    Stamppot spruitjes

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex
    500 gr aardappels geschild en in stukken 
    500 gr spruitjes schoongemaakt 
    100 gr sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten

    Ingrediënten uit jouw keuken
    klont boter 
    half glas melk 
    1 el mosterd 
    voor de dressing: extra vierge olijfolie, azijn en mosterd
    peper en zout (liefst uit de molen) 

    En aan de slag!  
    • Kook de aardappels in zout water in ongeveer 20 min. gaar.
    • Kook de spruitjes in zout water in ongeveer 10 min. gaar. 
    • Giet beide af. Doe terug in de (grootste) pan. Voeg de boter, melk en mosterd toe en stamp tot een smeuige stamppot. Breng verder op smaak met peper en zout.
    • Meng voor een basisdressing 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Hussel door de gewassen sla.
    • Je kunt dit gerecht zo eten samen met de salade, of combineren met een stukje vlees, gebakken paddenstoelen of gebakken tempeh.  

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief