Aantal personen
2 personen
Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr aardappels geschild en in stukken
500 gr spruitjes schoongemaakt
100 gr sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten
Ingrediënten uit jouw keuken
klont boter
half glas melk
1 el mosterd
voor de dressing: extra vierge olijfolie, azijn en mosterd
peper en zout (liefst uit de molen)
En aan de slag!
• Kook de aardappels in zout water in ongeveer 20 min. gaar.
• Kook de spruitjes in zout water in ongeveer 10 min. gaar.
• Giet beide af. Doe terug in de (grootste) pan. Voeg de boter, melk en mosterd toe en stamp tot een smeuige stamppot. Breng verder op smaak met peper en zout.
• Meng voor een basisdressing 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Hussel door de gewassen sla.
• Je kunt dit gerecht zo eten samen met de salade, of combineren met een stukje vlees, gebakken paddenstoelen of gebakken tempeh.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!