• NIEUW
  • Steaks van rode kool
    07-12-2020

    Steaks van rode kool

    Aantal personen
    2-4 personen

    Bereiden 25 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 rode kool
    1/2 saladekaas in stukjes gebrokkeld
    1 potje dukkah

    Ingrediënten uit jouw keuken
    200 ml yoghurt 
    2 el olijfolie
    2 el balsamico
    1 el honing 
    handje verse peterselie
    peper en zout (liefst uit de molen) 

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.
    • Snijd de rode kool in de lengte in dikke plakken van 1,5-2 cm. De stronk houdt op deze manier de steak bij elkaar. 
    • Leg de steaks op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Meng de olijfolie, balsamico, de honing en wat peper en zout en smeer daarmee de steaks aan beide kanten in. Schuif de plaat in de oven en bak voor 30-40 min. Keer tussendoor de steaks voorzichtig om.
    • Doe voor de geitenkaassaus de kaas, yoghurt een scheutje olijfolie en wat peper in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een gladde dikke saus. 
    • Leg de steak op een bord en schep er de saus op. Bestrooi met de dukkah en eventueel vers gehakte kruiden.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.