• NIEUW
  • Tempura van oesterzwammen en tofu

    Tempura van oesterzwammen en tofu

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    25 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    150 gr. oesterzwammen
    250 gr. tofu in plakken
    250 gr. witte kool of spitskool
    250 gr. wortel

    Ingrediënten uit jouw keuken  
    2 tenen knoflook, geperst
    1 ui in blokjes
    1 el. verse gember of poeder
    5 el. zoute sojasaus
    1 tl. chillipoeder
    2 el. sambal (probeer die van mr. Sumo eens)
    150 gr. zelfrijzend bakmeel
    2,5 dl. water
    frituur of zonnebloemolie
    zout en peper (liefst uit de molen)

    Aan de slag!  
    • Dep de tofu droog en snijd in blokjes. Meng 1 tl. chili met 2 el. sojasaus en schep door de tofu. Laat even marineren.
    • Maak het beslag door met een garde de bloem met het water te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
    • Snijd de wortels en de kool in dunne reepjes. 
    • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook, gember en chilli. Doe de wortel en kool erbij en wok ongeveer 8 minuten. Breng verder op smaak met soja, peper en zout.
    • Verhit de frituur of zonnebloemolie in een wok tot ongeveer 180 graden Celcius. Dep de tofu droog en haal de stukjes eerst door de bloem en daarna door het beslag. Scheur alleen de grote oesterzwammen even door de helft, deze kun je gelijk door het beslag halen. Frituur beide tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
    • Verdeel de gewokte groenten over twee borden en garneer met de tempura van oesterzwammen en tofu. 

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

    Familie Veeke
    Standdaarbuiten
    Oesterzwammen
    3.10
    bakje (150 gram)
    Choi Kee
    Rotterdam
    Verse tofu
    Veganistisch
    2.94
    bakje (250 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief