• NIEUW
  • Tofu gehakt met spinazie, tomaat en aardappeltjes
    25-06-2020

    Tofu gehakt met spinazie, tomaat en aardappeltjes

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 25 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 tofu
    500 gr. trostomaat
    100 gr. spinazie (of nieuw zeelandse spinazie of snijbiet)
    500 gr. aardappel
     
    Ingrediënten uit jouw keuken  
    4 el. zonnebloemolie 
    4 el. maizena 
    3 el. zoete soja 
    gemalen zout en peper

    En aan de slag!  
    • Schil de aardappel en snij in partjes. Kook de aardappel ongeveer 8 min tot ze nog net niet gaar zijn (dat merk je door er even met een vork in te prikken), giet af.
    • Verwarm de oven op 180 graden. Leg de aardappel op een bakplaat en meng met een el olie, peper en zout. Bak de aardappeltje in de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn, ongeveer 20 min. 
    • Snij de tomaat in partjes en zet apart.
    • Verkruimel de tofu en wentel om in de maizena.
    • Verhit in een koekepan 2 el olie en bak de tofu tot ie krokant is in ±8min 
    • Was en hak de spinazie grof (of andere bladgroente).
    • Voeg dan de tomaat toe en bak 5 min mee. Voeg dan de soja en de spinazie toe en schep om. 
    • Neem de aardappeltjes uit de oven en serveer met het tofugehakt. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    BIO
    Kwekerij Eko Logisch
    Roelofarendsveen
    Wilde spinazie - klein blad
    Biodynamisch Biologisch
    2.82
    300 gram (300 gram)
    Choi Kee
    Rotterdam
    Verse tofu
    Veganistisch
    3.02
    bakje (250 gram)
    Tofu gehakt met spinazie, tomaat en aardappeltjes
    Veganistisch
    11.28
    2p
    Gert van Herk
    Rhoon
    Frieslander- vastkokend (middel/groot)
    2.45
    kilo
    BIO
    Odin - bio van verder weg
    Tomaten - tros
    Biologisch
    2.99
    500 gram (500gr)
    VERS DUURZAAM LOKAAL