PRODUCT FILTER

Tofu met roergebakken paprika en quinoa

Tofu met roergebakken paprika en quinoa 

Aantal personen
2 personen 

Bereiden 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 tofublokjes
1 (bos)ui
1 rode peper in reepjes
1 rode paprika
1 gele paprika
100-120gr quinoa 

Ingrediënten van jou
2 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels zoute soja
3 eetlepels honing
3 tenen knoflook of anders knoflookstengel in plakjes gesneden
peper en zout
optioneel: geroosterde sesamzaadjes

 

En aan de slag!  

  • Kook de quinoa in ±15 min gaar in ruim water met wat zout, giet af en zet apart.
  • Dep de tofu droog, snij in kleine blokjes en bestrooi met wat zout.
  • Snij de (bos)ui in dunne ringetjes en de paprika in grove stukken.
  • Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de tofu in een paar minuten op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten knapperig zijn.
  • Verwarm intussen op laag vuur de honing en soja in een steelpannetje en laat een klein beetje inkoken tot de saus stroperige wordt.
  • Schep de tofu uit de koekenpan en meng door de saus.
  • Wok dan de knoflook, ui en paprika op hoog vuur met een klein beetje olie. Mix deze met de tofu.
  • Garneer met geroosterde sesamzaadjes, een ander zaadje of eventueel nootjes.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk! 

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief