• NIEUW
  • Tofu met roergebakken paprika en quinoa

    Tofu met roergebakken paprika en quinoa 

     

    2 personen
    bereiden 30 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 tofu
    1 (bos)ui
    2 paprika's (rood of geel)
    100-120 gr. quinoa 
     
    Ingrediënten van jou.
    1 el. sambal
    2 el. zoute soja
    3 el.honing
    2 el. sesamzaadjes
    2 teentjes knoflook
    zonnebloemolie
    peper en zout
     
    En aan de slag!  
    • Kook de quinoa in ±15 min gaar in ruim water met wat zout, giet af en zet apart.
    • Dep de tofu goed droog. Snijd in kleine blokjes en wentel even door de bloem. Bestrooi met wat zout.
    • Bak de tofu in ruim olie op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten knapperig zijn.
    • Doe de honing en soja in een steelpannetje en laat een klein beetje inkoken tot de saus stroperig wordt.
    • Schep de tofu uit de koekenpan en meng door de sojasaus.
    • Snijd de (bos)ui in dunne ringetjes.
    • Hak de knoflook.
    • Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd in grove stukken.
    • Wok de knoflook, ui en paprika op hoog vuur met een klein beetje olie. Mix deze met de tofu en sojasaus.
    • Eet de roerbak met de quinoa. Garneer met geroosterde sesamzaadjes.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk! 
    Choi Kee
    Rotterdam
    Verse tofu
    Veganistisch
    2.94
    bakje (250 gram)
    Tofu met roerbakken paprika en quinoa
    Veganistisch
    13.00
    2p
    VOOR 2.02
    Frank de Koning
    Tinte
    Gele paprika
    2.19  2.02
    200 gram (+/- 1 stuk)
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Ramiro paprika
    Biodynamisch Biologisch
    1.65
    stuk (+/- 150 gram)
    Lookaa
    Zuid Beijerland
    Verse knoflookstengel
    Onbespoten
    1.34
    stuk
    Boer & zus
    Mookhoek
    Quinoa
    Onbespoten
    4.88
    zak (400 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief