Aantal personen
2 personen
Bereiden 20 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
1 tofublokjes
1 (bos)ui
1 rode peper in reepjes
1 rode paprika
1 gele paprika
100-120gr quinoa
Ingrediënten van jou
2 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels zoute soja
3 eetlepels honing
3 tenen knoflook of anders knoflookstengel in plakjes gesneden
peper en zout
optioneel: geroosterde sesamzaadjes
En aan de slag!
- Kook de quinoa in ±15 min gaar in ruim water met wat zout, giet af en zet apart.
- Dep de tofu droog, snij in kleine blokjes en bestrooi met wat zout.
- Snij de (bos)ui in dunne ringetjes en de paprika in grove stukken.
- Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de tofu in een paar minuten op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten knapperig zijn.
- Verwarm intussen op laag vuur de honing en soja in een steelpannetje en laat een klein beetje inkoken tot de saus stroperige wordt.
- Schep de tofu uit de koekenpan en meng door de saus.
- Wok dan de knoflook, ui en paprika op hoog vuur met een klein beetje olie. Mix deze met de tofu.
- Garneer met geroosterde sesamzaadjes, een ander zaadje of eventueel nootjes.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!