PRODUCT FILTER

Tofu met roerbakken paprika en quinoa

Tofu met roerbakken paprika en quinoa 

Aantal personen
2 personen 

Bereiden 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 tofublokjes
1 bosui
1 knoflook(stengel)
1 rode peper
1 rode paprika
1 gele paprika
100-120gr quinoa 

Ingrediënten van jou
2 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels zoute soja
3 eetlepels honing
peper en zout
geroosterde sesamzaadjes

 

En aan de slag!  

  • Kook de quinoa in ±15 min gaar in ruim water met wat zout, giet af en zet apart.
  • Dep de tofu droog, snij in kleine blokjes en bestrooi met wat zout.
  • Hak de knoflook(stengel) en rode peper fijn. 
  • Snij de bosui in dunne ringetjes en de paprika in grove stukken.
  • Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de tofu in een paar minuten op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten knapperig zijn.
  • Verwarm intussen op laag vuur de honing en soja in een steelpannetje en laat een klein beetje inkoken tot de saus stroperige wordt.
  • Schep de tofu uit de koekenpan en meng door de saus.
  • Wok dan de knoflook, lente-ui en paprika op hoog vuur met een klein beetje olie. Mix deze samen met de groentes.
  • Garneer met geroosterde sesamzaadjes, een ander zaadje of eventueel nootjes.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk! 

Rechtstreex
Rotterdam

Tofu met roerbakken paprika en quinoa

€ 10.58
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief