Ingrediënten van Rechtstreex
1 tofu
1 (bos)ui
2 paprika's (rood of geel)
100-120 gr. quinoa
1 tofu
1 (bos)ui
2 paprika's (rood of geel)
100-120 gr. quinoa
Ingrediënten van jou.
1 el. sambal
2 el. zoute soja
3 el.honing
2 el. zoute soja
3 el.honing
2 el. sesamzaadjes
2 teentjes knoflook
2 teentjes knoflook
zonnebloemolie
peper en zout
peper en zout
En aan de slag!
-
Kook de quinoa in ±15 min gaar in ruim water met wat zout, giet af en zet apart.
-
Dep de tofu goed droog. Snijd in kleine blokjes en wentel even door de bloem. Bestrooi met wat zout.
-
Bak de tofu in ruim olie op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten knapperig zijn.
- Doe de honing en soja in een steelpannetje en laat een klein beetje inkoken tot de saus stroperig wordt.
-
Schep de tofu uit de koekenpan en meng door de sojasaus.
-
Snijd de (bos)ui in dunne ringetjes.
-
Hak de knoflook.
-
Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd in grove stukken.
- Wok de knoflook, ui en paprika op hoog vuur met een klein beetje olie. Mix deze met de tofu en sojasaus.
-
Eet de roerbak met de quinoa. Garneer met geroosterde sesamzaadjes.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!