• NIEUW
  • Traybake wortel en biet

    Traybake wortel en biet

     

    4 personen
    bereiden 25 minuten
    oven  30 minuten
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. bietjes 
    1 kg. aardappels
    1 kg. gekleurde wortel
    4 vegetarische burgers (of medaillons)
    200 ml. yoghurt
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    3 tenen knoflook
    2 el. tijm
    1 el. mierikswortel
    olijfolie
    peper en zout (liefst uit de molen)
     
    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 200 graden Celcius.
    • Schil de aardappels of schrob schoon. Snijd in partjes. Kook 10 min.
    • Schil de wortels en snijd in dunne frieten.
    • Schil de bieten en snijd in partjes.
    • Neem een schaal en meng hierin de aardappels, wortels, bietjes, 2 teentjes geperste knoflook, tijm en 4 el. olie. Breng op smaak met peper en zout.
    • Leg de groenten gespreid op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven. Bak ongeveer 30 min.
    • Verwarm intussen een beetje olie in een bakpan en bak de vegetarische burgers bruin.
    • Meng de yoghurt met 1 teentje geperste knoflook en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel de groenten over twee borden en leg er de vegetarische burgers op. Serveer met de yoghurtsaus.
    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief