Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. bietjes
500 gr. bietjes
1 kg. aardappels
1 kg. gekleurde wortel
4 vegetarische burgers (of medaillons)
1 kg. gekleurde wortel
4 vegetarische burgers (of medaillons)
200 ml. yoghurt
Ingrediënten uit jouw keuken
3 tenen knoflook
3 tenen knoflook
2 el. tijm
1 el. mierikswortel
olijfolie
peper en zout (liefst uit de molen)
1 el. mierikswortel
olijfolie
peper en zout (liefst uit de molen)
En aan de slag!
- Verwarm de oven op 200 graden Celcius.
- Schil de aardappels of schrob schoon. Snijd in partjes. Kook 10 min.
- Schil de wortels en snijd in dunne frieten.
- Schil de bieten en snijd in partjes.
- Neem een schaal en meng hierin de aardappels, wortels, bietjes, 2 teentjes geperste knoflook, tijm en 4 el. olie. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de groenten gespreid op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven. Bak ongeveer 30 min.
- Verwarm intussen een beetje olie in een bakpan en bak de vegetarische burgers bruin.
- Meng de yoghurt met 1 teentje geperste knoflook en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de groenten over twee borden en leg er de vegetarische burgers op. Serveer met de yoghurtsaus.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!