• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Trifle met stoofpeertjes

    Trifle met stoofpeertjes

    Aantal personen
    2 personen 

    Voorbereiden 15 minuten.
    Bereiden 1 uur voor de stoofpeertjes

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    100gr (amandel)koekjes
    standyoghurt
    1 kg stoofpeertjes (hiervan gebruik je ongeveer 1 pp)

    Ingrediënten uit jouw keuken  
    1 kaneelstokje
    snufje kaneelpoeder
    4 kruidnagels of steranijs
    1 laurierblad
    75 gr suiker 
    250 ml rode wijn
    optioneel: vruchtenjam

    En aan de slag!  
    • Schil de stoofperen en leg ze in een pan met de wijn, de kruiden en de suiker. Vul verder met water tot ze net onder water staan. Gaar ze in 1 uur op laag vuur. 
    • Neem de peertjes die je nodig hebt uit het vocht en snij in partjes. Leg ze vervolgens in de koelkast om sneller af te koelen. 
    • Klop de yoghurt los met wat kaneel, een beetje sap van de stoofpeertjes en een schepje suiker.
    • Neem 2 mooie glazen en verkruimel een laag koekjes op de bodem, leg er een laag peertjes op en dan de yoghurt.
    • Herhaal tot het glas vol is, sluit af met koekkruimels en eventueel nog wat jam. 

    Tip: Eet de overgebleven peertjes bij een stukje vlees, door de yoghurt, verwerk in een taart of maak er een crumble van!

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

     

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief