Aantal personen
2 personen
Voorbereiden 15 minuten.
Bereiden 1 uur voor de stoofpeertjes
Ingrediënten van Rechtstreex
100gr. koekjes
standyoghurt
1 kg. stoofpeertjes (hiervan gebruik je ongeveer 1 pp)
Ingrediënten uit jouw keuken
1 kaneelstokje
snufje kaneelpoeder
4 kruidnagels of steranijs
1 laurierblad
75 gr. suiker
250 ml. rode wijn
optioneel: vruchtenjam
En aan de slag!
• Schil de stoofperen en leg ze in een pan met de wijn, de kruiden en de suiker. Vul verder met water tot ze net onder water staan. Gaar ze in 1 uur op laag vuur.
• Neem de peertjes die je nodig hebt uit het vocht en snij in partjes. Leg ze vervolgens in de koelkast om sneller af te koelen.
• Klop de yoghurt los met wat kaneel, een beetje sap van de stoofpeertjes en een schepje suiker.
• Neem 2 mooie glazen en verkruimel een laag koekjes op de bodem, leg er een laag peertjes op en dan de yoghurt.
• Herhaal tot het glas vol is, sluit af met koekkruimels en eventueel nog wat jam.
Tip: Eet de overgebleven peertjes bij een stukje vlees, door de yoghurt, verwerk in een taart of maak er een crumble van!
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!