PRODUCT FILTER

Trifle met stoofpeertjes

Trifle met stoofpeertjes

Aantal personen
2 personen 

Voorbereiden 15 minuten.
Bereiden 1 uur voor de stoofpeertjes

Ingrediënten van Rechtstreex 
100gr (amandel)koekjes
standyoghurt
1 kg stoofpeertjes (hiervan gebruik je ongeveer 1 pp)

Ingrediënten van jou  
1 kaneelstokje
snufje kaneelpoeder
4 kruidnagels of steranijs
1 laurierblad
75 gr suiker 
250 ml rode wijn
optioneel: vruchtenjam

En aan de slag!  
• Schil de stoofperen en leg ze in een pan met de wijn, de kruiden en de suiker. Vul verder met water tot ze net onder water staan. Gaar ze in 1 uur op laag vuur. 
• Neem de peertjes die je nodig hebt uit het vocht en snij in partjes. Leg ze vervolgens in de koelkast om sneller af te koelen. 
• Klop de yoghurt los met wat kaneel, een beetje sap van de stoofpeertjes en een schepje suiker.
• Neem 2 mooie glazen en verkruimel een laag koekjes op de bodem, leg er een laag peertjes op en dan de yoghurt.
• Herhaal tot het glas vol is, sluit af met koekkruimels en eventueel nog wat jam. 

Tip: Eet de overgebleven peertjes bij een stukje vlees, door de yoghurt, verwerk in een taart of maak er een crumble van!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

 

Rechtstreex
Rotterdam

Trifle met stoofpeertjes

€ 7.64
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief