• NIEUW
  • Wat doe je met... landkraal?

    Wat doe je met… landkraal?

    Landkraal is een zilte groente en komt oorspronkelijk uit Italië. De groente staat ook wel bekend als Monniksbaard of Hertshoornweegbree. De smaak van landkraal is licht bitter, zurig en zilt. Landkraal bevat veel voedingsvezels, vitamine C en minerale zouten. Het blad is lang en wordt vaak decoratief gebruikt. 

    Bij Rechtstreex hebben we landkraal van Natuurluck. Een kleinschalige ecologische tuinderij in Zevenhuizen.

    Landkraal is een heerlijke aanvulling in de salade of zomerstamppot. Je kunt landkraal ook roerbakken, verhit deze dan niet te lang anders gaat de smaak verloren.

    Recepten

    Salade aspergeslierten. Lees hier het recept. 

    Inspiratie

    Maak een pesto van landkraal, amandelen, olijfolie, knoflook, edelgistvlokken en een beetje zout en peper.

    Verwerk de landkraal in een roerbak gerecht

    Rauw in elke salade.

    Rauw of even kort gebakken in combinatie met vis. 

    Heb jij een mooie aanvulling? Deel jouw creatie in de #lokaalmaal groep op Facebook

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief