• NIEUW
  • Wellington met pompoen
    20-11-2023

    Wellington met pompoen

     

    4-5 personen
    bereiden 40 minuten
    oven 25-30 minuten
       
    Benodigd bakplaat, bakpapier
     
    Ingrediënten van Rechtstreex
    1 flespompoen
    250 gr. kastanje champignon
    250 gr. paddenstoelenmix
    300 gr. boerenkool
    1 rol bladerdeeg
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    2 kleine uien
    3 teentjes knoflook
    2 el. tijm
    1 eigeel
    2 el. zoete sojasaus
    100 gr. walnoten
    50 gr. boter
    1 el. miso
    1/2 el. bloem
    50 ml. water
    gemalen peper en zout

    En aan de slag! 
    • Verwarm de oven op 200 graden.
    • Snijd de hals(rechte stuk) van de pompoen af en schil deze. Snijd dan in de lengte door.
    • Smeer de pompoen in met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout, bak dan 25-30 min. in de oven. Haal er daarna uit en laat even afkoelen.
    • Maak intussen de rest van de vulling, rits de boerenkool van de nerven af en was grondig. Laat goed uitlekken en dep droog. Hak de boerenkool dan heel fijn. Bak de boerenkool in een koekenpan en met wat olijfolie tot ie geslonken is. Haal uit de pan.
    • Hak de uien, knoflook en champignons heel fijn. Bak die mengsel samen met de tijm. Roer op het laatst de boerenkool en zoete soja erdoor.
    • Hak de walnoten heel fijn en meng deze ook door de vulling, breng verder op smaak en zet de vulling even apart.
    • Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek het midden met een dikke laag boerenkoolvulling en druk stevig aan.
    • Plaats de 2 pompoenhelften met de bolle onderkant in het verlengde van elkaar op de vulling. Verdeel de rest van de vulling over de platte kant van de pompoen en vouw het bladerdeeg aan alle kanten dicht. Draai de wellington voorzichtig om zodat de naad onder zit.
    • Smeer de bovenkant van de Wellington in met eigeel. Bak 30-35 in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is.
    • Snijd de paddenstoelenmix in plakjes en bak mooi bruin.
    • Neem een steelpannetje en smelt hierin de roomboter.
    • Voeg de bloem toe en roerbak 2 min. op laag vuur.
    • Roer de miso los in 50 ml. water en voeg toe aan de boter. Roer goed door met een garde. Breng op smaak met peper en zout.
    • Snijd de Wellington voorzichtig in plakken en serveer met de saus en gebakken paddenstoelen.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.