Benodigd steelpan
Ingrediënten van Rechtstreex
1 zakje palmkool (of boerenkool)
1 grote appel
75 gr. walnoten of gemengde noten
Ingrediënten uit jouw keuken
1 rode ui
50 gr. rozijnen
100 ml. rode wijnazijn
1 el. honing
100 ml. olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Was de kool en rits de bladeren van de nerf. Snijd de bladeren in slierten.
-
Snipper de ui heel fijn.
-
Doe de olijfolie in een steelpannetje op middelhoog vuur en doe de ui erbij. Zet het vuur laag en laat de ui 10 min. carameliseren.
-
Zet het vuur weer even hoog en voeg de wijnazijn toe.
-
Doe nu ook de rozijnen en de honing erbij en zet het vuur weer laag. Laat nogmaals 10 min. pruttelen. Het zuur verdampt, de rozijnen wellen en de ui bind de dressing.
-
Haal de dressing van het vuur en breng op smaak met peper en zout . Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
-
Neem een grote kom en masseer de warme dressing door de kool.
-
Rooster de noten in een droge koekenpan.
-
Snijd de appel in stukjes en meng door de salade.
-
Garneer met de nootjes.
Tip: voeg eventueel je favoriete kaas toe of als je hebt een restje pompoen, biet of knolselderij.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!