• NIEUW
  • Indiase pompoencurry

    Indiase pompoencurry

     

    4 personen
    bereiden 15 minuten
    stoven 25 minuten
       
    Benodigd stoofpan
     
    Ingrediënten van Rechtstreex
    pompoen van ± 1kg
    400 ml. kokosmelk
    200 gr. tomaten
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    3 teentjes knoflook
    1 grote gele ui
    50 ml. water
    1 el. komijnzaad
    1/2 el. chilivlokken
    1/2 el. korianderzaad
    1/4 el. kurkuma
    1 el. kerrie
    1 el. zwarte peper
    olie om  te bakken
    gemalen peper en zout

    En aan de slag! 
    • Snipper de ui.
    • Hak de knoflook.
    • Snijd de harde delen van de pompoen. Is de schil dun en glad dan is schillen niet nodig.
    • Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd dan in blokjes.
    • Snijd de tomaat in stukjes.
    • Verhit olie in de pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg alle kruiden, peper en zout toe en roerbak nog 2 min.
    • Doe de pompoen, tomaat, kokosmelk en water erbij en laat 25 min. stoven met de deksel op de pan.
    • Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
    Tip: serveer met zelfgemaakt naanbrood, voor het recept kijk hier.
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Indiase pompoencurry
    Veganistisch
    11.89
    4p
    De Buytenhof
    Rhoon
    Oranje pompoen
    Onbespoten
    2.07
    stuk (1200-1600 gram)
    BIO
    Odin - bio van verder weg
    Tomaten - tros
    Biologisch
    6.98
    kilo
    BIO
    Odin - bio van verder weg
    Kokosmelk
    Biologisch
    2.85
    blik (400 ml.)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief