• NIEUW
  • Indiase pompoencurry
    18-08-2023

    Indiase pompoencurry

     

    4 personen
    bereiden 15 minuten
    stoven 25 minuten
       
    Benodigd stoofpan
     
    Ingrediënten van Rechtstreex
    pompoen van ± 1kg
    400 ml. kokosmelk
    200 gr. tomaten
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    3 teentjes knoflook
    1 grote gele ui
    50 ml. water
    1 el. komijnzaad
    1/2 el. chilivlokken
    1/2 el. korianderzaad
    1/4 el. kurkuma
    1 el. kerrie
    1 el. zwarte peper
    olie om  te bakken
    gemalen peper en zout

    En aan de slag! 
    • Snipper de ui.
    • Hak de knoflook.
    • Snijd de harde delen van de pompoen. Is de schil dun en glad dan is schillen niet nodig.
    • Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd dan in blokjes.
    • Snijd de tomaat in stukjes.
    • Verhit olie in de pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg alle kruiden, peper en zout toe en roerbak nog 2 min.
    • Doe de pompoen, tomaat, kokosmelk en water erbij en laat 25 min. stoven met de deksel op de pan.
    • Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
    Tip: serveer met zelfgemaakt naanbrood, voor het recept kijk hier.
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.