Benodigd stoofpan
Ingrediënten van Rechtstreex
pompoen van ± 1kg
400 ml. kokosmelk
200 gr. tomaten
Ingrediënten uit jouw keuken
3 teentjes knoflook
1 grote gele ui
50 ml. water
1 el. komijnzaad
1/2 el. chilivlokken
1/2 el. korianderzaad
1/4 el. kurkuma
1 el. kerrie
1 el. zwarte peper
olie om te bakken
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Snipper de ui.
-
Hak de knoflook.
-
Snijd de harde delen van de pompoen. Is de schil dun en glad dan is schillen niet nodig.
-
Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd dan in blokjes.
-
Snijd de tomaat in stukjes.
-
Verhit olie in de pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg alle kruiden, peper en zout toe en roerbak nog 2 min.
-
Doe de pompoen, tomaat, kokosmelk en water erbij en laat 25 min. stoven met de deksel op de pan.
-
Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Tip: serveer met zelfgemaakt naanbrood, voor het recept kijk hier.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!