PRODUCT FILTER

Witlofgratin met rösti

Witlofgratin met rösti

Echt comfort food dat nostalgische gevoelens oproept. 

Aantal personen
2 personen

Bereiden 
25 minuten voorbereidingstijd
15 minuten in de oven

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gr. witlof, klein stukje van de stronk verwijderd 
500 gr. aardappels, geschild (of geschrobd als ze biologisch zijn)
100 gr. ham
75 gr. kaas

Ingrediënten uit jouw keuken
40 gr. boter (waarvan 20 gr. voor de bechamel)
300 ml. volle melk 
30 gr. bloem
peper en zout (liefst uit de molen)

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet een kleine ovenschaal in met 1 el. olie of boter.
• Neem een stoofpan en verwarm 50 ml. water en 20 gr. boter. Leg de witlof erin en stoof met de deksel op de pan voor 10 min. Haal uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Druk het vocht er met een lepel uit.
• Smelt 20 gr. boter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer voor 5 min. Doe de melk erbij en roer met een garde tot de saus is gebonden en er geen klontjes meer zijn. Breng op smaak met peper en zout.
• Wikkel de witlof in de ham en leg in de ovenschaal. Giet de bechamelsaus erover en bedek met kaas. Bak ongeveer 20 min. in de oven.  
• Maak de rösti. Zet alvast een bakpan met dikke bodem met een scheutje olie op het vuur. Rasp de aardappel en dep droog met keukenpapier. Maak hoopjes aardappel in de pan en druk ze plat met een spatel. Bak aan beide kant in ongeveer 15 min. gaar en bruin. Als de witlof nog in de oven staat, kun je de rösti ernaast leggen om warm te houden.
• Haal de witlofgratin uit de oven en serveer met de krokante rösti.

Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Witlof gratin met rosti

€ 10.81
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief