• NIEUW
  • Zoete aardappel en pastinaak met feta
    19-11-2020

    Zoete aardappel en pastinaak met feta

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex
    500 gr pastinaak, geschild en in dikke frieten gesneden
    500 gr zoete aardappel in de lengte doorgesneden 
    saladekaas
    100 gr slasoort gewassen
     

    Ingrediënten uit jouw keuken
    verse kruiden gehakt
    1 el tijm  
    peper en zout (liefst uit de molen)
    voor de dressing: extra vierge olijfolie, azijn en mosterd

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 
    • Bestrijk de zoete aardappel met wat olie en bestrooi met peper en zout. Leg op een bakplaat en gaar ±20 min. in de oven.
    • Leg de pastinaakfrieten op een bakplaat, sprenkel een beetje olie eroverheen en bestrooi met tijm, peper en zout. Meng goed. Bak in ± 20 min. bruin.
    • Verkruimel intussen de saladekaas en meng met de gehakte verse kruiden, olie en peper (zout hoeft niet, de kaas is al zout van zichzelf).
    • Meng voor een basisdressing 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Hussel door de sla.
    • Haal de zoete aardappel uit de oven en bestrooi met de feta.
    • Serveer met de pastinaakfriet en de salade.
     

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    BIO
    Hans Rozendaal
    Strijen
    Pastinaak
    Biologisch
    2.28
    500 gram
    Zoete aardappel pastinaak en feta
    Vegetarisch
    15.05
    2p
    BIO
    Tuinderij Peter Boer
    Zwijndrecht
    Slamix
    Biologisch Verpakt in plastic
    2.15
    zakje (100 gram)
    BIO
    Biokaas Kinderdijk
    Alblasserdam
    Witte kaas - geit
    Biologisch Vegetarisch
    5.44
    200 gram (200 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL