Aantal personen
2-4 personen
Bereiden 25 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
1 rode kool
1/2 saladekaas in stukjes gebrokkeld
1 potje dukkah
Ingrediënten uit jouw keuken
200 ml yoghurt
2 el olijfolie
2 el balsamico
1 el honing
handje verse peterselie
peper en zout (liefst uit de molen)
En aan de slag!
• Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.
• Snijd de rode kool in de lengte in dikke plakken van 1,5-2 cm. De stronk houdt op deze manier de steak bij elkaar.
• Leg de steaks op een met bakpapier beklede bakplaat.
• Meng de olijfolie, balsamico, de honing en wat peper en zout en smeer daarmee de steaks aan beide kanten in. Schuif de plaat in de oven en bak voor 30-40 min. Keer tussendoor de steaks voorzichtig om.
• Doe voor de geitenkaassaus de kaas, yoghurt een scheutje olijfolie en wat peper in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een gladde dikke saus.
• Leg de steak op een bord en schep er de saus op. Bestrooi met de dukkah en eventueel vers gehakte kruiden.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!