Aantal personen
2 personen
Bereiden 30 minuten
500 gr pastinaak, geschild en in dikke frieten gesneden
500 gr zoete aardappel in de lengte doorgesneden
100 gr slasoort gewassen
Ingrediënten uit jouw keuken
verse kruiden gehakt
1 el tijm
peper en zout (liefst uit de molen)
voor de dressing: extra vierge olijfolie, azijn en mosterd
En aan de slag!
• Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
• Bestrijk de zoete aardappel met wat olie en bestrooi met peper en zout. Leg op een bakplaat en gaar ±20 min. in de oven.
• Leg de pastinaakfrieten op een bakplaat, sprenkel een beetje olie eroverheen en bestrooi met tijm, peper en zout. Meng goed. Bak in ± 20 min. bruin.
• Verkruimel intussen de saladekaas en meng met de gehakte verse kruiden, olie en peper (zout hoeft niet, de kaas is al zout van zichzelf).
• Meng voor een basisdressing 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Hussel door de sla.
• Haal de zoete aardappel uit de oven en bestrooi met de feta.
• Serveer met de pastinaakfriet en de salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!