• NIEUW
 • Op bezoek bij Freasy
  10-03-2020

  Op bezoek bij Freasy

  Samen met de wijkchefs bezochten we Freasy maaltijden. Je kent ze misschien wel: maaltijden speciaal voor de vriezer gemaakt, plasticvrij verpakt én met een moraal kompas. Volgens oprichtster Marlot ‘Zoals eten hoort te zijn.’

  Publicatiedatum: 10 maart 2020

  Onlangs ontstond een mooie samenwerking tussen Freasy en Rechtstreex: kant-en-klaar maaltijden voor in de vriezer, met aandacht bereid door Marlot en met de producten van de lokale boeren van Rechtstreex. Een mooi initiatief, vers, gemakkelijk en verantwoord uit de vriezer: daar staat Freasy voor. Haar werkplaats bevindt zich in de hippe en culinaire broedplaats Food Union in Rotterdam. Hier werken cateraars, ambachtslieden, productontwikkelaars en start-ups onder één dak samen aan het realiseren van hun culinaire dromen. 

  Marlot vertelt over het ontstaan van Freasy: ‘’Ik stoorde me aan de fabriek diepvriesmaaltijden in de supermarkt en besloot als chef dat dit beter kon’’. Haar geheim: ze maakt de producten klaar tot iets voor gaarheid zodat het perfect is als je het eet. Naast dat Marlot graag in de keuken staat en experimenteert met de lokale producten van Rechtstreex, vindt zij het belangrijk om ook de juiste keuze te maken voor onze gezondheid en het milieu.

  Marlot: ‘Mocht ik één ding mogen benadrukken dan is het dat ik onder de gemaksmaaltijden graag weer échte voeding terug wil brengen. Met goede (kwalitatief en moreel) ingrediënten, minimale verwerking en een lekkere receptuur. Iets waar zowel je smaakpapillen als je lichaam blij van wordt.’

  Freasy kant-en-klaar Rechtstreex

  Enthousiast vertelt ze ons over de keuze voor verpakking en verzending van de Freasy maaltijden. ‘’Alles wat niet te recyclen valt is biologisch afbreekbaar; van de rietsuikeren maaltijdbakjes tot een koelmiddel dat uit zichzelf verdampt. Zelfs de inkt op de FSC (keurmerk voor verantwoord bosbeheer) gecertificeerde maaltijdwikkels is bio!’’

  De Freasy maaltijden met de producten van Rechtstreex wisselen per seizoen. Op dit moment is er de keuze uit drie verschillende maaltijden namelijk: Boerenquiche met spinazie, Risotto van bospaddenstoelen en Shepherd’s Pie. 

  De maaltijden zijn er in 2 portiegroottes, voor één of twee personen. Je bestelt de maaltijden in het kant & klaar assortiment. 

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.