• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    BBQ spies met tofu

    BBQ spies met tofu

    Deze tofuspiesjes zijn een leuke vleesvervanger voor de vegetarische of vegan barbecue. 

    Aantal personen
    2 personen

    Bereidingstijd
    35 minuten
    Marineren
    minimaal 1 uur 

    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 tofu
    1 gele paprika
    2 rode ui
    1 bos koriander, gewassen en grof gehakt

    Ingrediënten uit jouw keuken
    marinade; 1 geperste teen knoflook, 1 tl. korianderpoeder, 2 el. zoute sojasaus, 1 tl. gemberpoeder, 2 el. olie
    pesto; koriander, 1 teen knoflook, geperst, 2 el. pijnboompitjes of nootjes, geroosterd, 4 el. olijfolie, 1 el. (appel)azijn, gemalen peper en zout
    extra benodigd: spiezen

    En aan de slag!  
    • Steek de barbecue aan. Bereiden in een grillpan kan ook. Zorg dan dat de pan vlak voor het grillen voorverwarmd is.
    • Meng voor de marinade alle ingrediënten bij elkaar.
    • Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. en roer de marinade erdoor. Laat minimaal 1 uur gekoeld marineren. Schep af en toe voorzichtig om.
    • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en pulseer tot een grove pesto. 
    • Snijd de ui en paprika in grove stukken. 
    • Als de tofu lang genoeg heeft gemarineerd, kun je de spiezen maken. Rijg de ui, paprika en tofu om en om aan de spiezen. 
    • Leg de spiezen op de barbecue (of grillpan) en grill rondom in 8 minuten bruin. 
    • Serveer de spiezen met de korianderpesto. Probeer er de gepofte aardappel met bloemenboter bij. Klik hier voor het recept. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief