• NIEUW
  • BBQ tempeh ribs
    17-05-2021

    BBQ tempeh ribs

    Deze vegan ribs zijn een leuke vleesvervanger voor de vegetarische of vegan barbecue. 

     

    2 personen
    bereiden 45 minuten
       
       

     

    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 tempeh, ontdooid
    1 paprika, in reepjes
    100 gr. sla, gewassen
    1 bosui of een handje verse kruiden, gehakt

    Ingrediënten uit jouw keuken  
    marinade; 65 ml. appelsap, 65 gr. appelstroop, 30 ml. zoute sojasaus, 30 gr. tomatenpuree, 1 el. (sesam)olie, 1 teen geperste knoflook, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. gemberpoeder
    dressing sla; 3 el. (sesam)olie, 1 el. zoute soja, 1 el. witte azijn, peper
    optioneel: ijsstokjes

    En aan de slag!  
    • Steek de barbecue aan. Bereiden in een grillpan kan ook. Zorg dat de pan vlak voor het grillen voorverwarmd is.
    • Snijd de tempeh overdwars in 6 gelijke plakken.
    • Doe voor de marinade alle ingrediënten in een kom en mix even met de staafmixer zodat je een gladde saus krijgt. 
    • Doe 1/3 van de marinade in een pannetje samen met 250 ml. water en breng al roerend aan de kook. Leg de 'tempeh-ribs' in de marinade en kook ze op zacht vuur ±15 minuten. Haal de ribben uit de pan, dep droog en leg even op een bord. Voeg de restanten van de marinade weer samen. Je kunt eventueel een ijsstokje in de tempeh-ribben steken.
    • Maak de dressing en meng door de sla en paprika. 
    • Zorg dat de barbecue of grillpan heet is en grill de tempeh aan elke zijde ongeveer 3-4 minuten. Let op: door de suiker in de marinade kan het snel verbranden. Je kunt de overgebleven saus gebruiken om tussendoor de ribben nog eens in te smeren.
    • Serveer de ribbetjes met de salade en de overgebleven marinade als saus. Garneer met bosui of verse kruiden. Probeer er de gepofte aardappel met bloemenboter bij. Klik hier voor het recept. 
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL