Ingrediënten Rechtstreex
1 tempeh, ontdooid
1 paprika, in reepjes
100 gr. sla, gewassen
1 bosui of een handje verse kruiden, gehakt
Ingrediënten uit jouw keuken
marinade; 65 ml. appelsap, 65 gr. appelstroop, 30 ml. zoute sojasaus, 30 gr. tomatenpuree, 1 el. (sesam)olie, 1 teen geperste knoflook, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. gemberpoeder
dressing sla; 3 el. (sesam)olie, 1 el. zoute soja, 1 el. witte azijn, peper
optioneel: ijsstokjes
En aan de slag!
1 tempeh, ontdooid
1 paprika, in reepjes
100 gr. sla, gewassen
1 bosui of een handje verse kruiden, gehakt
Ingrediënten uit jouw keuken
marinade; 65 ml. appelsap, 65 gr. appelstroop, 30 ml. zoute sojasaus, 30 gr. tomatenpuree, 1 el. (sesam)olie, 1 teen geperste knoflook, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. gemberpoeder
dressing sla; 3 el. (sesam)olie, 1 el. zoute soja, 1 el. witte azijn, peper
optioneel: ijsstokjes
En aan de slag!
-
Steek de barbecue aan. Bereiden in een grillpan kan ook. Zorg dat de pan vlak voor het grillen voorverwarmd is.
-
Snijd de tempeh overdwars in 6 gelijke plakken.
-
Doe voor de marinade alle ingrediënten in een kom en mix even met de staafmixer zodat je een gladde saus krijgt.
-
Doe 1/3 van de marinade in een pannetje samen met 250 ml. water en breng al roerend aan de kook. Leg de 'tempeh-ribs' in de marinade en kook ze op zacht vuur ±15 minuten. Haal de ribben uit de pan, dep droog en leg even op een bord. Voeg de restanten van de marinade weer samen. Je kunt eventueel een ijsstokje in de tempeh-ribben steken.
-
Maak de dressing en meng door de sla en paprika.
-
Zorg dat de barbecue of grillpan heet is en grill de tempeh aan elke zijde ongeveer 3-4 minuten. Let op: door de suiker in de marinade kan het snel verbranden. Je kunt de overgebleven saus gebruiken om tussendoor de ribben nog eens in te smeren.
-
Serveer de ribbetjes met de salade en de overgebleven marinade als saus. Garneer met bosui of verse kruiden. Probeer er de gepofte aardappel met bloemenboter bij. Klik hier voor het recept.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!