• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Wat doe je met... Bloemkool?

    Wat doe je met... bloemkool? 

    Onze #LokaalMaal-vrienden in de Facebook-groep vertelden ons wat zij met bloemkool maken! In deze 'Wat doe je met' vind je nieuwe bloemkool-inspiratie. 
    Op Veggipedia vind je meer informatie over bloemkool, zoals de voedingswaarde. 

     

    In de Indiase curry 

    Met pompoen, bloemkool, tomaten en peper. 

    In de Tikka Massala 

    Met ui, knoflook, patak curry pasta tikka massala, Spaanse peper, bloemkool, pompoen, tomaten zonder pitjes, kikkererwten, kokosmelk, basilicum en amandelschaafsel.

    Als couscous 

    Snij de bloemkool in kleine stukjes en pulseer in de keukenmachine, je krijgt dan een korrelige couscous. Je kunt het rauw eten door een salade met veel verse kruiden of even 2 min roerbakken met bijvoorbeeld wat komijnpoeder en warm eten.

    Met gnocchi van Burro e Salvia

    Met een wilde pastasaus, met onder andere bloemkool, bospeen, snijbiet en feta. 

    In een curry-bowl

    Met lokale ui, paprika, tomaat, bloemkool (en onlokale specerijen, rijst, kokosmelk en chili) en natuurlijk Tempeh van Manenwolf's: een deel meegestoofd in de curry en een deel crispy gebakken als topping.

    Op z'n Hollands

    Gekookte bloemkool met kaassaus 

    In de puree

    Bloemkool-aardappelpuree. Met linzen-pompoen burgers, geroosterde bietjes en wortel met de mosterd-dille saus! Heerlijk

    In een mix met broccoli

    Roosjes broccoli in de mix met roosjes bloemkool

    Als pizzabodem

    Bloemkoolpizza met wilde mix tomaatjes (recept van masterchef Australië)! Rauwe bloemkool verpulveren, mengen met zout, peper en ei, even koel wegzetten, daarna op bakplaat uitstrijken (0,5 cm - 1 cm dikte). Even in de oven (180 graden, 15 minuten) en dan erop: geruld gehakt, gebakken bleekselderij en uien door de tomatensaus en kruiden mengen. Deze op de bloemkoolbodem uitsmeren en daarop de 'topping' naar keuze. Het kan bijvoorbeeld met wilde mix tomaatjes, aubergine of courgette. 
    Nog wat pestosaus en kaas erover en nog ongeveer 30 minuten in de oven. Het smaakte heerlijk!

    In de Melaka Nyonya 

    Een koolhydraatarme nasi-schotel van gebakken bloemkoolrijst, met gehakt en prei, paprika, tomaat, snack-komkommers en eireepjes. Samen in een Nyonya boemboe uit Malakka.

    Als een steak

    Dikke plakken bloemkool marineren in een zelfgemaakte kruidenmarinade en dan roosteren in de oven. 

    In een burger

    Zin in een groentenburger? Maak er eentje van bloemkool, ui, bieslook, peterselie, havermoutvlokken, gekookte quinoa en eieren. Vind hier het recept, vervang dan de broccoli voor bloemkool. 

    Roerbakken 

    Bloemkoolroosjes roerbakken tot ze een beetje geschroeid zijn. Dressing maken van olie, azijn, mosterd, kappertjes, zoute ansjovis, chili en peterselie. Lauwwarm serveren.

    In een andijvie stamppotje

    Bloemkool gaar koken met zout en 7 tenen knoflook, goed afgieten en met een flinke klont loeiverse roomboter pureren met de staafmixer. Rauwe andijvie erdoor met een eetlepel grove mosterd en uitgebakken spekjes. Lekker met een hamburger en gebakken uienringen.

    In de Noord-Afrikaanse chermoula

    Noord-Afrikaanse marinade (van komijn, cayennepeper, knoflook, paprikapoeder, Spaanse rode peper, saffraan, olijfolie, citroen). Hele bloemkool mee insmeren en dan 45 in de oven op 175 graden.

    In de ovenschotel 

    Bloemkoolroosjes kort koken, tomaatjes halveren en beiden in een ovenschaal. Zes tot acht eitjes klutsen met wat peper en zout en een handje geraspte kaas. Circa 15-20 minuten in de oven.

     

     

     

     

     

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief