• NIEUW
  • Zo kun je lekker binnenblijven
    21-10-2022

    Zo kun je lekker binnenblijven

    De herfst geeft ons paddenstoelen, pompoenen en ander lekkere groenten. Daarbij brengt dit seizoen ook de romantiek van het binnenblijven met zich mee. Op een koude, druilerige dag wil je soms niets liever dan met een lekkere kop thee en een goed boek op de bank vertoeven. Maar wat nou als je trek krijgt? Met deze producten in huis kun je altijd een lekkere maaltijd maken en hoef je de deur niet uit. 

    In de voorraadkast

    Linzenstoof - Deze stoof van stichting Mixblik wordt gemaakt door vrouwen met een vluchtelingenachtergrond. Leren en werken gaan hier hand in hand. Met deze maaltijd steun je dus ook nog eens een tof lokaal initiatief! Kook er nog wat quinoa bij - ook uit de voorraadkast - en je bent klaar. 

    Pasta - Iedereen heeft wel een pak pasta in de voorraadkast, maar een goede, groentenrijke saus is soms nog een uitdaging. De pastasaus van Harvest House bestaat voor minstens 94% uit groenten. Verwerk eventueel nog de restjes uit je koelkast erin, strooi wat kaas erover en je maaltijd is af!

    Speltkorrels - Met de onbespoten speltkorrels van De Buytenhof kun je alle kanten op. Gebruik ze als lokale vervanging van rijst, of eet ze in een salade of schotel. 

    Zuurkool - Met een pot zuurkool in huis kom je een heel eind in bijvoorbeeld een stamppot of ovenschotel. De zuurkool van CLARK Fermentation is niet gepasteuriseerd en bevat daarom bacteriën die helpen bij een gezonde darmflora. Ook wel bekend als probiotica. Let op: deze pot bewaar je in de koelkast.

    In de vriezer

    Pizza - Als we het dan over comfort food hebben, dan kan een goede pizza natuurlijk niet ontbreken. De Fretta is al voorgebakken in een steenoven en heeft daardoor een knapperige, luchtige rand. Je kunt de pizza eventueel zelf nog beleggen met rucola, champignons, extra kaas of je andere favoriete toppings. 

    Kant-en-klaar - De gezonde maaltijden van Freasy komen bevroren bij je binnen en kun je dus lekker lang bewaren. Lekker puur gekookt én met minstens 90% lokale ingrediënten. 

    Noedels - Combineer de Japans geïnspireerde noedels van SOMA Noodles met de tempeh van CLARK Fermentation. Beiden ontvang je van ons bevroren en samen vormen ze de basis voor een smaakvol Aziatisch gerecht. Bijvoorbeeld dit recept. Tip: de crunchy chili olie van Real Good Food maakt het helemaal af. 

    Stoofvlees - In de categorie Vega, vlees en vis vind je veel producten met het label bevroren. Het stoofvlees - er is ook een veganistische variant - van De Stoverij heeft al uren staan pruttelen en is daarom lekker op smaak. Enkel nog ontdooien en klaar!  

    IJs - En vergeet je toetje niet! Bij Boerderij Boterhuys haal je heerlijk roomijs, bijvoorbeeld in de smaak salted caramel, maar ook voor bijzonder sorbetijs kun je bij hun terecht. Onze seizoensfavoriet? Pompoenijs!

    Smaakmakers

    Ui en knoflook vormen de basis voor veel gerechten en kun je gelukkig lang bewaren. Ook je verse pepers gaan lang mee als je ze invriest. Stop ze in een zakje of bakje in de vriezer en wanneer je peper nodig hebt, rasp je er een stuk vanaf. 

    Silsi - De ingeblikte silsi van Mixblik is een pittige saus van gesmoorde ui, tomaat en Oost-Afrikaanse kruiden. Heerlijk als dip bij de borrel, als toevoeging aan de pastasaus of om op je tosti te smeren

    Kruidenolie - De kruidenoliën van Real Good Food zijn geïnspireerd op internationale smaken, zoals Italiaanse of Thaise kruiden. Een potje gaat lang mee en tilt vele maaltijden naar een hoger niveau.

    Tafelzuur - Maak een keer je eigen tafelzuur met dit basisrecept voor tafelzuur van huischef Pien en je hebt daarna altijd een friszure topping of bijgerecht in huis. 

    Geitenkaasblokjes - Deze biologische geitenkaasblokjes van Geitenboerderij van Dorp zitten in olie en kun je daarom lang bewaren. Lekker als topping over je salade of pizza, of eet ze los met crackers. 

    Dranken

    Vergeet ook niet je kopje thee, rode wijn of herfstbok in huis te halen. Bekijk alle dranken

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.