• NIEUW
  • 10x lokale, vegan favorieten
    18-05-2021

    10x lokale, vegan favorieten

    Een duurzame voedselketen betekent dat we veel minder dierlijke producten zouden moeten consumeren dan we nu doen. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn, zo bewijzen ook deze lokale, veganistische producten.

    Publicatiedatum: 18 mei 2021. Update: 30 december 2022. Leestijd: 2 minuten.

    Plantaardig

    1. Pesto en cashewkaas - InnoSo

    De biologische kazen van InnoSo zijn gemaakt op basis van cashewnoten, zonder gluten en soja. Bijvoorbeeld het witte schimmelkaasje Snow White, een alternatief voor een brie of camembert. Het doel is niet om zuivelproducten na te maken, maar om een alternatief te bieden dat op een integere manier de kracht en diversiteit van plantaardige voeding laat zien. InnoSo maakt ook een vegan pesto op basis van zonnebloempitten.

    2. Sojamelk en tofu - Choi Kee

    De Rotterdamse zusjes Chinzy en Janet maken heerlijke producten met soja, zoals zoete en ongezoete sojamelk en verse tofu. De tofu pops van Choi Kee zijn een groot succes. De tofu is voorgefrituurd waardoor het een luchtig balletje wordt dat goed sauzen opneemt. Lekker in (bami)soep, salades en wokgerechten.

    3. Wortel- of bietenburger - Freggies

    Heb je de groentenburgers van Freggies al eens geprobeerd? Die zet je zo op tafel en zijn ontzettend lekker. Beleg je broodje met vegan mayo, augurk, (rode) ui, ketchup en komkommer.

    4. Biologische tempeh boekweit - Clark Fermentation

    Deze tempeh, gemaakt met de biologische boekweit van Landzicht, met een nootachtige smaak. De structuur is zachter dan tempeh van split- of kikkererwten. Als je ‘m in een laagje olie bakt, wordt de tempeh superknapperig. Bovendien is-ie zeer geschikt om in je favoriete marinade te leggen.

    5. Sambal - Oma Dée

    In traditionele sambalrecepten wordt vaak gedroogde vis gebruikt, maar alle sambals van Oma Dée zijn helemaal vegan. Deze smaakexplosie in een potje komt in vier smaken; Oelek, Hete badjak, Taotjo, Tempeh.

    6. Complete maaltijden - Freasy

    Een keertje geen zin om te koken? Dan staat Freasy voor je klaar met hun plantaardige en pure kant-en-klaar maaltijden zoals zwamshoarma, bospaddenstoelenrisotto en gele mangocurry. Ontzettend lekker én gezond. 

    7. Sharp Sharp mini's

    Sharp Sharp maakt heerlijke veganistische, zoete baksels. In deze doos zitten negen petit fours. Iedere avond één en in het weekend twee.

    8. Internationale smaken - Mixblik

    Mixblik is een stichting en een onderneming in één. Vrouwen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen maken ingeblikte lekkernijen en snacks bomvol internationale smaken. Probeer bijvoorbeeld eens hun linzenstoof, hummus of silsi (een Eritrese, pittige saus).

    9. Dutch vegan mylk- Heinde & Verre

    Deze veganistische melkchocolade van Heinde & Verre is lekker romig, prettig smeltend en natuurlijk zoet. De reep is niet alleen vrij van lactose, maar ook van noten, soja en gluten.

    De repen van Heinde & Verre zijn beschikbaar voor klanten in omgeving Rotterdam. Klanten uit regio Haaglanden kunnen genieten van de heerlijke vegan repen van Dusk Chocolate.

    10. Bitterballen van oesterzwammen  - Rotterzwam

    Deze oesterzwam bitterballen worden op ambachtelijke wijze gemaakt door Banketbakker van der Heijden en Rotterzwam. De oesterzwammen worden gekweekt op Rotterdams koffiedik. Niet alleen erg lekker, maar ook beter voor het milieu. Wist je dat voor de productie van een rundvlees bitterbal al snel 50 tot 90 liter méér water nodig is? Per bitterbal! Als dat geen goed excuus is om er nog eentje te nemen. 

     

    Vegan bio-alternatieven van verder weg

    Het lokale assortiment van Rechtstreex wordt aangevuld met bio producten van verder weg van Odin. Waaronder deze plantaardige alternatieven: 

    • Boerenknakworst
    • Hagelslag (puur)
    • Havermelk
    • Japanse braadfilet
    • Kaasplakjes cheddar
    • Kookroom (amandel)
    • Margarine
    • Mayonaise
    • Salami
    • Smeerworst

    Al deze producten vind je hier.

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.