• EETALAGE
  • Groenten en kruiden
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    10x lokale vega(n) alternatieven

    10x lokale vega(n) alternatieven

    Rechtstreex werkt aan een duurzame voedselketen en om dat waar te maken zouden we als samenleving veel minder dierlijke producten moeten consumeren dan we nu doen. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn, zo bewijzen ook deze vega(n) alternatieven. We gaan graag de uitdaging aan om een volledig lokaal assortiment samen te stellen dat vers, lekker en veelzijdig is zodat we zoveel mogelijk mensen en hun wensen kunnen bedienen. Heb je een leuke tip? Mail ons. 

    Publicatiedatum: 18 mei 2021. Leestijd: 2 minuten.

    < Terug naar het overzicht

    Plantaardig

    1. Cashewkaas - InnoSo

    De biologische kazen van InnoSo zijn gemaakt op basis van cashewnoten, zonder gluten en soja. Het doel is niet om zuivelproducten na te maken, maar om een alternatief te bieden dat op een integere manier de kracht en diversiteit van plantaardige voeding laat zien.

    Bij Rechtstreex waren we bijzonder verrast door het witte schimmelkaasje Snow White, een alternatief voor een brie of camembert. Ook bieden we de romige Cracked Pepper aan en het saladekaasje Duo Classique.

    2. Tofu Pops - Choi Kee

    De tofu pops van Choi Kee zijn altijd een groot succes. De tofu is gefrituurd waardoor het een luchtig balletje wordt dat goed sauzen opneemt. De tofu pops zijn lekker in de (bami)soep, salades, wokgerechten. 

    3. Biologische tempeh boekweit - Clark Fermentation

    Deze tempeh, gemaakt met de biologische boekweit van Landzicht, smaakt nootachtig en de structuur is zachter dan tempeh van split- of kikkererwten. Als je ‘m in een laagje olie bakt, wordt de tempeh superknapperig. Bovendien is-ie zeer geschikt om in je favoriete marinade te leggen.

    4. Gevulde koek - Bakkerwerkplaats

    Deze gevulde koek wordt gemaakt met vegan margarine en appelmoes. Knapperig vanbuiten en zacht en romig vanbinnen, ‘Niet te onderscheiden van een reguliere gevulde koek’, aldus de Bakkerswerkplaats. We zijn het er helemaal mee eens! Geen fan van gevulde koeken? Probeer dan eens de Piece of Freek worteltaart

    De koeken en taarten van de Bakkerswerkplaats zijn beschikbaar voor klanten in omgeving Rotterdam. 

     

    5. Falafelbasis - Jack Bean

    Balletjes of burgers? Met de falafelbasis van Jack Bean bepaal je het zelf. De falafel is gemaakt van bonen uit de Hoeksche Waard. Heerlijk met een tahinisaus! 

    6. Saté - Freggies

    Freggies biedt gemarineerde en voorgegaarde stukjes saté mét satésaus aan. Lekker bij een rijst- of noedelgerecht met gebakken uitjes en een pepertje. 

    7. Nobli Bali Mylk Chocolate - Heinde & Verre

    Deze prijswinnende veganistische melkchocolade van Heinde & Verre is lekker romig, prettig smeltend en natuurlijk zoet. De reep is niet alleen vrij van lactose, maar ook van noten, soja en gluten.

    De repen van Heinde & Verre zijn beschikbaar voor klanten in omgeving Rotterdam. Klanten uit regio Haaglanden kunnen genieten van de heerlijke vegan repen van Dusk Chocolate.

    Vegetarisch

    8. Oesterzwamkroketten - RotterZwam

    Rotterzwam kweekt oesterzwammen op ingezameld koffiedik en koffieschilletjes. Ze verwerken de zwammen op allerlei manieren, waaronder knapperige bitterballen en kroketten. Gooi je voortaan deze vegetarische snack in de frituur? 

    Sinds kort worden de zwammen ook verwerkt tot deze hartige spread. Heerlijk op brood, door de salade, op de pizza of bij een omelet.

    9. Tomaat-americain spread - Groentegoed

    Heb je de prijswinnende Tomaat Americain van Groentegoed al geprobeerd? Hartig beleg voor op brood of op toastjes, bomvol groenten. Het is een frisse, licht pittige spread gemaakt met gedroogde tomaten, wortel en ui.

    10. Boekoeloekoeburgermix - Boekoeloekoe

    Met deze mix maak je zelf een vegetarische burger gemaakt van zuivel, granen, groenten en kruiden. Aan de mix voeg je een aantal verse ingrediënten toe: ei, kaas, melk en een uitje. Daarna kun je nog alle kanten op. Je kunt variëren met verschillende soorten kaas, een worteltje er doorheen raspen of wat champignons toevoegen. 


    < Nieuwer Alles Ouder >

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief