• NIEUW
 • Lokale cadeaus met een bijzonder verhaal
  09-12-2022

  Lokale cadeaus met een bijzonder verhaal

  Foodies, (huis)chefs, levensgenieters en bourgondiërs... Wat geef je iemand cadeau die van écht goed eten en drinken houdt? We maken het makkelijk voor je. Stel zelf een lokaal en lekker cadeaupakket samen met deze producten. Een cadeau om op te eten!

  Al je cadeautjes kun je stoppen in ons hebruikbare katoenen tasje (€1,20). Je kunt nu ook tijdelijk gratis een lieve kaart en de seizoenskalender toevoegen aan je bestelling om je cadeaupakket nog feestelijker te maken. Zo, nu heb je een leuk begin! Wat doe je er verder in?  

  1. Traditionele sojasaus van Tomasu - Tomasu gebruikt sojabonen uit de Hoeksche Waard om deze bijzondere sojasaus mee te maken. De bonen worden gefermenteerd met Tomasu's unieke, eigen schimmel: Aspergillus Oryzae Tomasu. Het ambachtelijke proces van boon tot saus duurt wel drie jaar.

   

  2. Sambal van Oma Dée - Karl heeft zijn bedrijf vernoemd naar zijn oma, Oma Dée. Zij wist de familie altijd te verrassen met de lekkerste gerechten, sauzen en sambals. Nu maken Karl en zijn neef Peter sambal die net zo lekker is als die van oma.

   

  3. Kersen dessertwijn van Voorbraeck - Familie Voorbraeck plukt de rijpste kersen met de hand om ze vervolgens na negen maanden gebotteld te worden. De wijn doet denken aan port en kan dan ook in een portglaasje geserveerd worden.

   

  4. Natuurlijke limonade van Pinkyrose - De originele smaken van deze limonades nemen je mee naar exotische tuinen. Een lekkere basis voor een verkoelende limonade of sprankelende mocktail. Pinkyrose werkt met kruiden, specerijen en suiker en maakt geen gebruik van kunstmatige toevoegingen of vruchtenconcentraten.

   

  5. Kruidenolie van Real Good Food - De kruidenoliën van Real Good Food zijn geinspireerd op de reizen die eigenaar Nicole maakte in Italië, Thailand, India en China. Ze zitten bomvol smaak, waardoor je traditionele stamppot opeens weer verrassend en spannend wordt. Met de set van vier zet je dus nooit meer een saai gerecht op tafel. 

   

  6. Chocola van Heinde & Verre en Dusk - Deze chocolademakers kopen hun bonen duurzaam in en hebben nauwe banden met de boeren. In het assortiment van Rotterdam, Gouda, Dordrecht e.o. vind je de bijzondere smaken van Heinde & Verre, in Den Haag, Delft, Leiden e.o. kun je genieten van de repen van Dusk

   

  7. Rijke smaken in vrolijke blikken van Mixblik - De sauzen en smakelijke gerechten van stichting Mixblik komen al in een kleurrijke verpakking en zijn daarmee een leuke toevoeging aan je cadeaupakket. Deze ingeblikte lekkernijen worden gemaakt door vrouwen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. Aanrader is de silsi: een Eritrese, pittige saus die heerlijk is als dip, bij je tosti of als krachtige basis voor een pastasaus. 

   

  8. Mueslikoekjes van Hoeve Biesland - Deze roomboterrijke koekjes zijn gevaarlijk lekker. Stoppen met snoepen is een bijna onmogelijke opgave, maar als je dit zakje cadeau geeft, hoef je je daar ook helemaal niet druk om te maken. 

   

  9. Speciaalbier - We hebben een prachtig assortiment speciaalbier, dus je kunt natuurlijk ook zelf een een lekker bierpakket samenstellen. Vul aan met (truffel)chips, bitterballen met oesterzwam en (vegan) kaas. 

   

  10. Dordtsche bubbels van Bilderhof - Op de Zuidendijk op het Eiland van Dordrecht runnen Wilco en Claudia wijngaard Bilderhof. Met de druivensoorten Johanniter en Muscaris maken ze echte lokale schuimwijn. Hun Dordtse Bubbel is een aromatische, frisse witte wijn met heerlijke lichte bubbels.

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.