Klik op de rode tekst of op de afbeelding voor de recepten en producten. Voor veel van deze gerechten hebben we ook kant-en-klare receptpakketten. Je vindt die in de categorie 'boxen en receptpakketten'. Check dan wel even het aantal personen. Heb je na het lezen van onderstaande diners zin om onze andere recepten te ontdekken?
Kerstmenu van huischef Pien
Voorgerecht: scheermessen in kruidige tomatensaus
Serveer deze scheermessen uit Bruinisse met een kruidige, zelfgemaakte tomatensaus. Dit voorgerecht zet je in 30 minuten op tafel.
Hoofdgerecht: biet bourguignon
Bietenstoof met paddenstoelen, geserveerd in een pompoen. Dit is een originele vegetarische variant op de boeuf bourguignon.
Nagerecht: kersttulband
Deze feestelijke tulband kan iedereen maken. Versier het bord met takjes voor een feestelijke wintertintje.
Klassiek tafelen
Voorgerecht: oesters
Verse oesters uit het Grevelingemeer met een zuurtje van rode ui. Snijd de rode ui daarvoor in zo klein mogelijke blokjes, doe er rode wijn azijn en zorg dat de uitjes helemaal onder staan. Laat een uurtje trekken en je voorgerecht is klaar om uitgeserveerd te worden!
Hoofdgerecht: stoof met bieten-appelstamppot
Heerlijk kruidig stoofvlees met bockbier en een originele stamppot ernaast. Het stoven van rundvlees duurt drie uur. Je kunt het ook een dag eerder maken.
Nagerecht: trifle met stoofpeer
Een vrolijk, fruitig toetje dat wordt geserveerd in een persoonlijk glas.
In je glas: Dordtse bubbels
Vega feestmaal
Voorgerecht: bieten in zoutkorst
Ga voor een echt wow-effect met de bietjes in zoutkorst. Voor een originele presentatie geef je de gasten er een klein hamertje bij. Serveer met een yoghurtsaus: meng de yoghurt met verse kruiden (dille), goede olijfolie en wat peper en zout.
Hoofdgerecht: wortel-spiraaltaart
Deze hartige taart is een kleurrijk feest op je bord. Eet er een winterse salade bij, bijvoorbeeld met peer en blauwe kaas.
Nagerecht: pannenkoekjes met pompoen
Maak de kruidige pannenkoeken feestelijk af met toppings zoals versgeklopte slagroom, fruit, jam, honing en yoghurt.
In je glas: groene kiwiwijn
Culinair comfort
Voorgerecht: plaattaart met tomaat
De voorbereiding voor deze hartige plaattaart kost maximaal 15 min. Even in de oven, garneren met verse kruiden en je hebt een leuk hapje vooraf.
Hoofdgerecht: pastinaak-zoete aardappel stamppot
Een lekkere stamppot is snel klaar en verwarmt je ziel. Of kies helemaal voor gemak met de kant-en-klaar maaltijden van Freasy.
Nagerecht: boerenijs
Maak je comfortable avond compleet met een bak romige boerenijs van Boterhuys. Serveer in een vrolijk bakje en strooi wat gebroken koekjes eroverheen.
In je glas: verschillende speciaalbiertjes
Inspiratiediner
Voorgerecht: pindasoep
Geïnspireerd op de Surinaamse pindasoep, alleen dan zonder vlees en met zoete aardappel in plaats van bakbanaan.
Hoofdgerecht: noedels met tempeh en sticky saus
Dit is een eenvoudig gerecht dat snel klaar is, maar het is erg smaakvol.
Nagerecht: kokosmakronen
Deze ambachtelijke, biologische kokosmakronen komen van Hoeve Biesland. Tip: verwarm ‘m even in de oven! Heerlijk met een kop kruidenthee.
In je glas: kombucha citroengras